Meten is weten

Uw eigen monitoring

Kiest u voor zonnepanelen met opbrengstgarantie? Dan krijgt uw woningcorporatie een eigen monitoringsportaal van Sunergetic. 

Hiermee zien uw bewoners dagelijks hoeveel stroom zij opwekken én krijgt u periodiek inzicht in de prestaties van de zonnestroom-installaties.

Hiermee weet u zeker dat elke investering rendeert. Elk jaar weer opnieuw. Deze zekerheid vormt de basis voor onze opbrengstgarantie.

Meer informatie over SolarResult

Monitoring van zonnepanelen
met opbrengst garantie 

Woonlastenbeheersing voor bewoners

De bewoners van uw woningcorporatie krijgen toegang tot SolarResult. Onze applicatie is beveiligd, zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor alle leeftijden. 

Door onze slimme meter integratie kunnen bewoners in de app ook zien hoeveel energie zij opwekken én verbruiken. 

Hiermee ondersteunt u bewoners nog beter bij de woonlastenbeheersing. 

De verbruiksstanden van de slimme meter worden via de app eenvoudig gepresenteerd aan de bewoner. Deze service is alleen beschikbaar voor de bewoners.

Kennismaken met Sunergetic

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en bespreek de mogelijkheden voor uw woningcorporatie met onze experts.

Neem contact op

Eenvoudig inzicht voor woningcorporaties

Uw woningcorporatie krijgt binnen SolarResult toegang tot een management-rapportage. Daarmee worden de prestaties van alle pv-systemen bij elkaar opgeteld en getoond. 

Wij kunnen een digitaal display met totaaloverzichten plaatsen, bijvoorbeeld als showcase in de receptie of bij uw bezoekersbalie. Zo gaat duurzaamheid leven!

Opbrengstgarantie van uw zonnepanelen

Onze monitoring-app is door Sunergetic in de afgelopen zeven jaar ontwikkeld. Dit vormt de basis voor het bieden van een opbrengstgarantie. 

Vanaf de dag van de installatie is er inzicht in de opbrengst van de zonnepanelen. Reeds 3.600 tevreden bewoners maken gebruik van deze dienst van Sunergetic!

Indien er storingen zijn, kunnen onze experts meekijken en foutmeldingen op afstand diagnostiseren. Waar nodig wordt een monteur langs gestuurd. Dit voorkomt opbrengstverlies. Sunergetic garandeert de opbrengst van elk gewenst systeem en compenseert het verschil in opbrengst. 

1

Gegevensoverdracht 

De gegevensoverdracht kan via de internetaansluiting van de bewoner lopen of juist onafhankelijk daarvan. Sunergetic biedt u altijd een monitoring oplossing op maat.

U kunt kiezen uit de beschikbare modules op basis van LAN, RF of op basis van GSM. 

Het GSM-netwerk heeft als voordeel dat wij continu inzicht behouden in de prestaties van elk systeem, ook als een woning muteert of als deze wordt gerenoveerd. 

2

Alert management

Indien er afwijkingen zijn in de productie worden deze gedetecteerd. Het SolarResult platform kan prestaties van zonnepanelen onderling vergelijken met gelijkwaardige systemen in de buurt. 

Waar nodig kan vervolgens actie worden ondernomen, zodat bijvoorbeeld storingen of defecten snel worden opgelost. 

3

Analyse en onderhoud

Sunergetic controleert de prestaties van alle systemen die bij ons in beheer zijn. 

Bij detectie van afwijkingen in de productie krijgt onze monitoring-specialist een melding. Hierdoor worden afwijkingen automatisch en tijdig gedetecteerd.

Sunergetic kan in dat geval meekijken. Onze experts kunnen hierdoor snel optreden bij storingen. Deze functie voorkomt opbrengstverlies.

Per twee jaar controleren wij alle systemen preventief op locatie.