Zonnepanelen verduurzamen tandartspraktijk Surhuisterveen

Sunergetic verduurzaamt naast woningcorporaties en bedrijven nu ook tandartspraktijk Surhuisterveen! We installeerden daar 56 Q-CELLS zonnepanelen van 395 wp. Hiermee wordt ongeveer 20.000 kWh per jaar opgewekt.

“We willen graag onze eigen stroom opwekken en verduurzamen. Sunergetic heeft ons daarbij geholpen. Het leuke is dat zowel wij en onze klanten de opbrengst van de zonnepanelen in de wachtruimte realtime kunnen bekijken” 

Tandartspraktijk Surhuisterveen

Zonnepanelen op plat dak tandartspraktijk

De tandartspraktijk Surhuisterveen is opgericht door tandarts-eigenaar R. van der Meer. In 2008 kreeg ze de kans om samen met een collega de praktijk in Surhuisterveen te nemen. In 2012 besloot ze om met haar eigen team verder te gaan onder de naam ‘tandarts Surhuisterveen’ en haar speciale aandacht te richten op het behandelen van kinderen en angstige volwassenen. 

Inmiddels is Tandartspraktijk Surhuisterveen gegroeid tot een praktijk waar 3 tandartsen werkzaam zijn. Nu 10 jaar verder was het tijd om eens flink te verduurzamen, en de stroom die in de praktijk wordt verbruikt zelf op te wekken. 

 Op 22 december 2021 werd de offerte getekend, en in April 2022 zijn de 56 zonnepanelen naar alle tevredenheid op het dak van de tandartspraktijk geïnstalleerd. 

Omvormer op het dak

De Growatt New Energy omvormer kon niet in het pand worden geplaatst vanwege ruimte gebrek. Ook kostentechnisch was het beter om deze op het dak te plaatsen. De omvormer is op een speciaal PV-shelter omvormer frame geplaatst, en beschermt tegen direct zonlicht en regen. 

Door de plaatsing van omvormers op het dak wordt DC-spanning veilig buiten gehouden. PV-shelter zorgt dat de zonnepaneelinstallatie Scope12 voorbereid is én draagt bij aan het voldoen aan de noodzakelijke veiligheidseisen. 

 De 56 zonnepanelen zijn gemonteerd op een Van der Valk Solar Systems montage frame voor een plat dak.

Voor de monitoring van de prestaties van de zonnepanelen wordt een scherm in de wachtruimte geplaatst. Leuk voor de klanten en eigenaar.  


  • 56 zonnepanelen - Q-Cells 
  • Elk paneel is 395 Wp
  • 22.120 Wp geïnstalleerd vermogen
  • 20.000 kWh productie per jaar 
  • 13.000 kg CO2 reductie per jaar

  Expert in zonnestroom installaties sinds 2013

  Sunergetic verzorgt het gehele traject. Van het systeem-ontwerp en de materiaalselectie tot de installatie. Wij borgen de kwaliteit van onze werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

  Door de productie actief te monitoren geven we invulling aan service en onderhoud. Wilt u weten wat het rendement kan zijn op uw investering? Wilt u ook gebruik maken van de subsidiemogelijkheden? Het verschil in kosten tussen zonnepanelen leasen of kopen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies. Email contact@sunergetic.nl met al uw vragen.

  Ik wil deze case study ontvangen