Zonnepanelen monitoring, beheer en service


Uw online monitoring heeft een eenvoudig en intuïtief dashboard. 

Via onze monitoring SolarResult volgt u dagelijks hoeveel stroom het pv-systeem op uw bedrijfspand produceert. Dit kunt u zien per dag, per maand en per jaar.

Professionele monitoring voor uw bedrijfspand

PV-installaties op bedrijfspanden hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat de controle van de productie niet nodig is. 

Wij bieden klanten een standaard oplossing én een betaalde oplossing aan. 

De standaard oplossing:

Onze standaard ondersteuning bestaat uit toegang tot de app en periodieke analyses van de prestaties. Hiermee ondersteunt Sunergetic u bij het behalen van het beloofde rendement. 

Via de SolarResult monitoring app hebt u dagelijks toegang tot de monitoring van de prestaties. U ontvangt ieder kwartaal een bericht per e-mail met alle geproduceerde kilowatturen. 

Uw bedrijf behoudt daarnaast onze experts de komende jaren als aanspreekpunt om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Wij nemen direct actie om storingen op te lossen. We nemen altijd eerst contact met u op om de vervolgstappen te bespreken.

Opbrengstgarantie incl. actieve monitoring

De betaalde oplossing is inclusief een opbrengstgarantie. 

Voor slechts € 600,- per jaar biedt Sunergetic u een unieke extra service: Actieve monitoring inclusief opbrengstgarantie én alert management. 

Actieve monitoring garandeert een optimale opbrengst en een optimaal rendement. Afwijkingen en storingen worden binnen 24 uur voor u gedetecteerd en dit voorkomt opbrengstverlies.

Wat is Actieve monitoring?
Onze experts controleren uw zonnestroom-systeem dagelijks op een correcte werking. 

Bij een storing-detectie ontvangen zij direct een melding. De beheerder van uw zakelijke systeem analyseert de situatie uiterlijk binnen 2 werkdagen. Wij stellen vervolgens op afstand een diagnose. Vervolgens bepalen wij of het probleem op afstand dan wel op locatie verholpen moet worden. 

Waar mogelijk zorgen wij dat de software voor uw omvormers op tijd en op afstand worden geüpdate. Tevens krijgt u ook toegang tot extra periodieke rapportages en analyses, welke wij u toesturen per e-mail. 

Kortom, mochten zich onverhoopt problemen voordoen, dan worden deze verholpen door ons. Vaak voordat u daar erg in heeft.  Zo nemen wij u de komende jaren veel extra werk uit handen én zorgen wij dat u geen opbrengst mist. 

Actieve monitoring voor garantie en service

Op de zonnepanelen, de omvormers en het montagemateriaal geven we fabrieksgarantie zoals vermeld in uw offerte. Arbeidskosten voor de garantieafhandeling en het vervangen van de onderdelen valt niet onder de garantie van de fabrikant. 

Met de Actieve monitoring, service en onderhoud betaalt u geen arbeidskosten voor het vervangen van materialen, welke vallen onder de productgarantie. Zo wordt u volledig ontzorgd met betrekking tot de goede werking van uw systeem. Sunergetic zorgt voor een vervangend onderdeel binnen de garantietermijn, indien nodig.

Bij de Actieve monitoring service zit inbegrepen:

 • Opbrengstgarantie voor het geproduceerde aantal kilowatturen per jaar.
 • Systeem analyses bij afwijkingen in productie of storing-detectie.
 • Proactief op afstand software updaten van uw omvormers.
 • Géén voorrijkosten voor het oplossen van een storing op locatie.
 • Géén arbeidskosten voor het vervangen van defecte onderdelen binnen de garantietermijn.

Indien gewenst kunnen wij op uw bedrijfslocatie of bij de receptie een digitaal beeldscherm installeren.
Op het beeldscherm is de opbrengst-monitoring van uw zonnepanelen live te volgen. 
Uw medewerkers en bezoekers zien hoeveel kWh uw systeem opwekt en hoeveel kilo CO2-uitstoot u hebt vermeden.

Sunergetic biedt online monitoring met periodieke rapportages én ondersteuning.

Via deze pagina vindt u als ondernemer alles over onze online zonnepanelen monitoring: SolarResult. Tevens vindt u informatie over de Actieve monitoring-service van Sunergetic.

Ga direct naar
Voor bedrijven Turnkey PV-installaties Financial lease Zakelijke subsidies Aanpak & werkwijze Projecten en referenties

SolarResult: onafhankelijke zonnepanelen monitoring

Voor het efficiënte beheer van de productie en uw installatie wordt een online monitoring geïnstalleerd. Hiermee kunt u live de prestaties van uw zonnestroom-installatie inzien én kunt u de opbrengst altijd controleren. 

Sunergetic heeft hiervoor een eigen monitoring applicatie ontwikkeld: SolarResult.

Mochten problemen zich voordoen, brengen we hiermee de situatie in kaart en nemen wij de benodigde stappen. Zo zorgen we dat u het berekende rendement ook echt behaalt.

Tijdens de installatie installeren wij een veilige en stabiele verbinding voor de gegevens-overdracht. Uw omvormers zijn daarna goed verbonden met uw router. De productiegegevens van uw omvormer worden veilig verstuurd naar SolarResult. Alle gegevens worden veilig voor u opgeslagen op Europese server. Wij gebruiken hiervoor een zeer duurzaam datacentrum in Duitsland. 

Mobiele applicatie: Solar Result

Met SolarResult weet u zeker dat de zonnepanelen ook opleveren wat we u beloven. SolarResult werkt op elke computer, tablet of mobiel. Het werkt eenvoudig.

U logt in via uw computer, tablet of smartphone op de beveiligde omgeving. Nadat u de eerste keer bent ingelogd, kunt u uw monitoring als een Mobiele App gebruiken. Met SolarResult kunt u aantonen hoeveel stroom u produceert en deze opbrengstinformatie beheren. Wel zo handig voor de controles en voor uw administratie. 

 • U krijgt na de installatie een eigen beveiligd account via SolarResult.
 • U hebt live inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen. 
 • De App werkt eenvoudig en overal, u ziet altijd precies hoeveel de zonnepanelen opleveren. 
 • U controleert eenvoudig per dag, per maand of per jaar de productie van uw zonnepanelen. 
 • Optioneel kunt u bij de receptie (of in uw loods) een beeldscherm laten installeren om ook daar de productie in realtime te volgen.

Sunergetic: uw partner voor verduurzamen

 • Sinds 2013
 • Levert, monteert en beheert
 • Alleen A-kwaliteit
 • Van advies tot monitoring
 • Alles uit 1 hand 

Wij helpen u graag bij uw aanvraag!